Evaporatori pentru apă

FORMECO, deja leader în producţia de distilatori pentru recuperarea solvenţilor,a aprofundat problema tratamentului de reziduri poluante lichide, proiectând şi realizând o linie de evaporatori sub presiune ,ce oferă un răspuns eficient şi economic acelor intreprinderi ce întâmpină astfel de probleme. Principiul de funcţionare constă în aducerea soluţiei la punctul de fierbere;apa distilată în acest fel,va putea fi reintrodusă în ciclul productiv, în timp de produsul poluant concentrat va putea fi inlăturat cu reduceri de costuri semnificative. Produsul supus distilării va fi aspirat în evaporator ,ca urmare a diferenţei de presiune între cea existentă în evaporator şi cea din circuitul care produce vidul.Circuitul termic al instalaţiei incălzeşte soluţia de tratat şi răceşte vaporii rezultaţi în urma fierberii.Lichidul distilat şi rezidul concentrat vor fi evacuaţi la sfârşitul ciclului. Conceptul acestei tehnologii este costul redus de funcţionare .Distilarea în vid,unită cu ciclul termic ,permite separarea apei de substanţele poluante cu un consum de energie foarte redus.

Gama evaporatorilor FORMECO ,cele cu ciclul termic , include modele de capacitate de la 70 la 3500 de litri zilnic.Diferite modele ,ajutate de diferite surse de caldură (aburi,apa caldă ,lichide diatermice),pot fi proiectate pentru capaciţăti superioare.


Instalaţiile sunt proiectate pentru a lucra într-o completă autonomie şi pot opera 24 din 24 de ore.Sunt realizate din materiale şi echipate în aşa fel incât sa satisfacă cerinţele oricărui client. Aplicaţiile evaporatorilor FORMECO sunt dintre cele mai variate:de la tratamentul apelor reziduale la concentrarea unor substanţe pentru industria alimentară,de la recuperarea de metale din băile galvanice ,la separarea emulsiilor uleioase,până la concentrarea mustului şi al tratamentului de produse biodegradabile în orice stadiu de decompoziţie.

Gama standard al evaporatorilor cu ciclu termic cuprinde 4 diferite modele:

- cu spirala circuitului termic cufundată în soluţie

- cu o manta externă ce încalzeşte şi cu un rotor intern

- pentru concentraţii forţate

- pentru lichizi corozivi

Evaporatorii FORMECO permit:

- separarea de apă a substanţelor poluante

- reutilizarea imediată a apei în ciclul productiv

- recuperarea unor eventuale materii prime conţinute

- realizarea unor instalaţii cu eliminare 0.Se reuşeşte obţinerea reciclării totale al produsului poluant

înapoi la Produse