DISTILATORI PENTRU SOLVENTI

 

Instalatiile FORMECO sunt distilatori ce permit recuperarea si refolosirea solventului impur din operatiile de spălat si degresat. Functionează pe principiul distilării simple ,separând partea contaminată (răsini,polimeri,pigmenti,vopsele,etc) de solventul original.Fierberea solventului impur are loc într-un evaporator ,care are o manta ce contine ulei diatermic , încălzit de una sau mai multe rezistente. Vaporii produsi ,sunt canalizati către un condensator răcit fie cu aer ,fie cu apă.Solventul condensat este strâns într-un recipient ,care poate fi reutilizat.

 
În cazul contaminantilor lichizi,rezidul procesului de distilare este evacuat printr-o simplă rotatie a instalatiei; în cazul în care avem contaminanti solizi,cu ajutorul sacilor Rec Bag, rezidul poate fi evacuat fără ca operatorul sa intervină.Caracteristicile solventului tratat nu sunt alterate de proces, si poate fi reutilizat de nenumărate ori.
 
L'ebollizione del solvente inquinato avviene all'interno di un bollitore, solidale con un'intercapedine contenete olio diatermico, riscaldato da una o piů resistenze.

Gama de productie

Distilatori pentru solventi serie DIstatic
Distilatori pentru solventi serie DYnamic
Distilatori pentru solventi serie Industriale
Distilatori Azeotropici pentru solventi proveniti din spălări industriale